четверг, 27 марта 2014 г.

Про злочинні дії влади



КМДА, Голосіївська РДА м. Києва, міліція

На наші численні звернення до КМДА, Голосіївської РДА та до ін. органів міської влади щодо перевірки правомірності проведення будівельних робіт протягом 2009-2011 років ми отримували відповіді, що все законно, роботи здійснювались на підставі розпоряджень Голосіївської РДА.
Керівництво КМДА – Попов О.П., Кучук М.І., Мазурчак О.В., не бажаючи заважати бізнесу посадовців Голосіївської РДА, жодного разу не відповіли на наші звернення, а скеровували їх до Голосіївської РДА. В особистому прийомі зазначені посадовці нам відмовили.
Щоб догодити Куратченко і Зімовському, позбавити їх додаткових витрат «на вирішення питань» в КМДА, ДАБК, «Київдержекспертизі» тощо керівництво Голосівського району, мабуть на благодійній основі, взяло весь клопіт на себе і вдалося до системних порушень вимог чинного законодавства шляхом зловживання владою і фальшувань.
Маніпулюючи термінологією «перепланування з відновленням входів», задовольнившись експертними висновками на проекти будівництва, що зробив головний санітарний лікар Голосіївського району Л. Келеберда!! (нині начальник Оболонського міжрайонного управління, Головний державний санітарний лікар Оболонського, Подільського, Печерського, Шевченківського районів м. Києва) районна влада, а саме:
Садовий С.М. – на той час Голова Голосіївської РДА у м. (нині директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА),
Курінний Ю.Ю. – на той час заступник голови РДА Голосіївського району у м. Києві  та Голова державної приймальної комісії (нині Голова Голосіївської РДА в м. Києві),
Волосевич О.В. – на той час начальник відділу містобудування та архітектури Голосіївської РДА у м. Києві (нині начальник відділу містобудування, архітектури та землекористування у Голосіївській РДА в м. Києві)

погоджують проекти і дозволяють Куратченко і Зімовському здійснити реконструкцію приміщень, замаскувавши її під «перепланування з відновленням входів», яких будинок з фасадного боку ніколи не мав!.
Процедура введення об’єктів в експлуатацію на той час регулювалась Постановою Кабінету Міністрів України від 08.10.2008 року № 923 «Про Порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів» (чинна до 30.04.2011 року).
Відповідно до п. 2 Порядку № 923 прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів здійснюється на підставі сертифіката відповідності, що видається Державною архітектурно-будівельною інспекцією України та її територіальними органами.
Сертифікат відповідності – документ, що засвідчує відповідність закінченого будівництвом об’єкта проектній документації, державним будівельним нормам, стандартам і правилам.
Проте, всупереч чинному на той час законодавству, Голосіївська РДА у м. Києві створює районну державну приймальну комісію, усі члени якої не помічають, що виконані будівельні роботи не відповідають проектній документації (за рахунок самовільного демонтажу несучих та самонесучих капітальних стін проектна площа приміщення № 25 збільшена на 11,65 кв. м, № 26 – на 3,6 кв. м) та іншим вимогам містобудівного законодавства і дружньо підписують і закріплюють печатками свої підписи в актах введення в експлуатацію об’єктів, а Голосіївська РДА своїми розпорядженнями від 21.11.2009 № 929, № 930 затверджує ці акти і вводить об’єкти в експлуатацію, дозволяє їх реєстрацію у районному відділі містобудування і архітектури (№№ 71, 72 від 27 листопада 2009 р.), в БТІ і оформлення права власності.
На сьогоднішній день Окружним адміністративним судом м. Києва зазначені розпорядження визнані протиправними і скасовані http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/35183022.
За результатами моїх звернень прокурором прокуратури Голосіївського району м. Києва до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено відомості про скоєння правопорушень (від 23.01.2013 № 42013110010000035, від 11.06.2013 №№ 42013110010000414 та № 42013110010000415) та доручено слідчому відділу Голосіївського РУ ГУМВС України в м. Києві провести досудове розслідування у кримінальних провадженнях.
Кримінальні правопорушення, що передбачені ст.ст. 364, 365, 366, 367 КК України, стосуються колишніх та теперішніх керівників Голосіївської РДА в м. Києві, проектувальників та власника нежитлових приміщень першого поверху будинку № 43-45 по вул. Горького.
Протягом року розслідування не просунулось ані на крок: навіть не було опитано головних свідків по справах! Майже всі мої клопотання щодо активізації розслідування відверто ігнорувались. Розслідування блокується. Чиновники-фігуранти на допити не зявляються, не пам’ятають, не надають необхідних документів тощо.
За командою начальника Головного слідчого управління МВС України Чинчина М.М. справи розвалили.
Так, спочатку начальником слідчого відділу Голосіївського РУ ГУ МВС України в м. Києві Гоцуляком Є.М. до ЄРДР були внесені зміни: провадження об’єднані в одне та перекваліфіковані на ч.1 ст.358 КК України (шахрайство).
27 грудня 2013 року я отримала листа за підписом Гоцуляка Є.М. про те, що слідчі дії тривають. І це тоді, коли за наказом Гоцуляка Є.М. вже 12 грудня 2013 року було винесено постанову про закриття провадження.
У теперішній час справи знову відкриті, проте знову жодних слідчих дій не проводиться. Після зустрічі з Гоцуляком Є.М. на особистому прийомі громадян 29 січня 2014 року я зрозуміла, що винні посадовці не будуть покарані у законний спосіб, бо «гоцуляки» до суду справу не доведуть!
Оновлений кадровий склад прокуратури Голосіївського району, як контролюючий орган проведення досудового розслідування, нічого не робить аби активізувати розслідування. Генеральна прокуратура України, прокуратура міста Києва, прокуратура Голосіївського району від контролю самоусунулись!
А Куратченко з Зімовським час дарма не гають, спочатку збільшили площу свого нерухомого майна на 15,25 м2 за рахунок самочинного демонтажу несучих і капітальних стін, а згодом ще на 20 м2, самочинно прихопивши територію двору!
А тепер звертаю вашу увагу на ще одну злочинну технологію, яку використовують можновладці Голосіївської РДА в м. Києві в своїй «діяльності задля народу»!
Наш будинок після капітального ремонту з відселенням був введений в експлуатацію у 1984 році і згодом всі мешканці будинку були прописані за адресою: вул. Горького, № 43–45 і отримали свідоцтва про право власності на квартири саме за адресою: вул. Горького, № 43–45.
Водночас нежитлові приміщення, розташовані у підвалі та на першому поверсі будинку, приватизовані за адресою вул. Горького, 45.
В Київському міському бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна існують дві інвентаризаційні справи, із чого випливає, що у місті Києві по вул. Горького начебто існують де-юре два будинки № 43-45 та № 45. Але в будинку по вул. Горького, 43-45 немає нежитлових приміщень, а в будинку по вул. Горького,45 немає житлових приміщень.
У квитанціях на сплату комунальних послуг наш будинок ідентифікується за адресою вул. Горького, 43/45.
Таким чином, один й той самий будинок має три юридичні адреси, а саме:
вул. Горького, 43–45
вул. Горького, 43/45
вул. Горького, 45.
Такий стан речей не викликає занепокоєння ані в Голосіївській РДА, ані в КП «ЖЕО-107 Голосіївського району». Вони вважають такий стан речей цілком нормальним та не вважають за необхідне змінювати його.
Проте це викликає велике занепокоєння у мешканців будинку.
Наприклад, чи можна вважати нормальним стан речей, коли мешканці будинку мають реєстрацію та права власності на помешкання за однією адресою, а сплачують комунальні послуги за іншою?
Присвоєння і зміна поштових адрес житлових будинків відноситься до повноважень районних державних адміністрацій.
Таку штучно створену ситуацію Голосіївська РДА, КМДА та КП «ЖЕО-107 Голосіївського району» використовують наступним чином.
Коли необхідно, будинок № 43–45 визнається аварійним і підлягає знесенню згідно з розпорядженням КМДА від 27.06.2003 № 1159. А коли необхідно дозволити у начебто аварійному будинку приватизацію нежитлових приміщень першого поверху і підвалу та провести в них реконструкцію з капітальним ремонтом без згоди мешканців, то наш будинок ідентифікується за № 45 по вул. Горького та має задовільний стан (розпорядження Голосіївської РДА від 03.12.2008 №№ 1615, 1616, Акт обстеження технічного стану будинку КП «Київжитлоспецексплуатація» від 31.10.2008 № 159/17) тощо.
До правомірності приватизації нежитлових приміщень першого поверху і підвалу є також багато питань.
А далі пофантазуйте самостійно: «Як можна скористатись будинками-привидами під час виборчої компанії?» Одна із можливих відповідей: «Скільки треба голосів, стільки й дамо!!!»
І таких будинків в Голосіївському районі дуже багато.

Інспекція ДАБК України і Києва

Починаючи з 23.09.2010, я неодноразово зверталась до Інспекції ДАБК у м. Києві з проханням здійснити перевірку будівельних робіт на відповідність проектній документації та іншим вимогам містобудівного законодавства.
До Інспекції ДАБК у м. Києві також неодноразово надходили з Прокуратури Голосіївського району м. Києва, СБУ, Мінрегіонбуду доручення здійснити перевірку.
Проте Інспекція ДАБК у м. Києві жодного разу не здійснила контроль за суб’єктами містобудування ані у порядку, встановленому Постановою КМ № 923 від 8 жовтня 2008 р (втратила чинність на підставі Постанови КМ N 461 від 13.04.2011), ані згідно з п.7 порядку, встановленому Постановою Кабінету Міністрів України № 553 від 23.05.2011 року, яким передбачено проведення позапланової перевірки суб’єктів містобудування в разі повідомлення фізичною чи юридичною особою про порушення суб'єктом містобудування вимог містобудівного законодавства.
Свої повноваження з державного архітектурно-будівельного контролю інспекція ДАБК у м. Києві обмежила лише перевіркою законності експлуатації приміщень, тобто перевіряє лише наявність у власника приміщень декларацій про готовність об’єктів будівництва до експлуатації.
Щоб легалізувати самочинне будівництво, ТОВ «Нью Кепітал Лайн» заповнює декларації про готовність об’єктів до експлуатації сфальшованими даними щодо фактично виконаних будівельних робіт. Так, у деклараціях від 01.12.2011 №КВ14311090751 (приміщення №25) та №КВ14311090750 (приміщення №26) наведено, що будівельні роботи начебто здійснювались у жовтні-листопаді 2011 року на підставі проектів, розроблених у 2011 році ТОВ «Творча архітектурна майстерня “А. Володарська”», ліцензія АВ № 589101, код ЄДРПОУ 35962748. У декларації від 23.04.2013 №КВ143131130457 (приміщення №25) наведено, що роботи виконувались з листопада 2011 р. по квітень 2013 року на підставі проектів, розроблених у 2011 році ТОВ «Творча архітектурна майстерня “А. Володарська”» (тобто на протязі 18 місяців).
Довелось позиватися до суду. Виконавчим листом на виконання рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 28 серпня 2012 року (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/25842762) Інспекція ДАБК у м. Києві була зобов’язана провести перевірку фактично виконаних будівельних робіт з реконструкції нежитлових приміщень №№ 25, 26 (літ. «А») за адресою м. Київ, вул. Горького, 45 щодо відповідності виконаних робіт проектній документації, вимогам законодавства, державних будівельних норм, стандартів і правил.
Постановою від 14.03.2013 ВП № 36302403 було закінчено виконавче провадження з примусового виконання постанови Окружного адміністративного суду м. Києва від 28 серпня 2012 року (виконавчий лист від 19.12.2012).
Підставою для винесення постанови про закінчення виконавчого провадження став лист від 07.03.2013 №7/26-61/0703/05, яким Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у м. Києві повідомила виконавчу службу про виконання рішення суду та надала акт перевірки від 06.03.2013.
Акт від 06.03.2013 р. вміщує лише відомості щодо результатів перевірки законності експлуатації приміщень (наявності у власника нежитлових приміщень зареєстрованих декларацій про готовність об’єктів до експлуатації).
Якби Інспекція ДАБК у м. Києві виконала рішення суду і перевірила фактично виконані будівельні роботи з реконструкції нежитлових приміщень №№25, 26 (літ.А) за адресою м. Київ, вул. Горького, 45  щодо відповідності виконаних робіт проектній документації, то в Акті перевірки мали бути інші словосполучення: відповідають, не відповідають, є самочинним будівництвом та ін.
Перевірку фактично виконаних будівельних робіт з реконструкції нежитлових приміщень №№25, 26 (літ.А) за адресою: м. Київ, вул. Горького, 45 щодо відповідності виконаних робіт проектній документації, вимогам законодавства, державних будівельних норм, стандартів і правил, інспекція знову підмінила перевіркою наявності декларацій.
Таким чином, Інспекція ДАБК у м. Києві не виконала рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 28 серпня 2012 року (справа № 2а-7012/12/2670) в повному обсязі.
Прийшлось позиватися до суду з позовом про скасування постанови про закінчення виконавчого провадження та відновлення виконавчого провадження. У задоволені позовних вимог нам було повністю відмовлено (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/32770640). У мотивувальній частині постанови вказується, що «зазначення Інспекцією в Акті перевірки, що ТОВ "Нью Кепітал Лайн" за вказаною адресою експлуатує нежитлові приміщення №26 під заклад громадського харчування на підставі зареєстрованої декларації про готовність об'єкта до експлуатації КВ 14311090750 від 01.12.2011 р., а також експлуатує нежитлові приміщення №25 без прийняття в експлуатацію, що є порушенням ч.8 ст.39 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності", не є належним доказом того, що Інспекцією ДАБК у м. Києві не було проведено перевірку фактично виконаних будівельних робіт з реконструкції нежитлових приміщень №№25, 26 (літ.А) за адресою м. Київ, вул. Горького, 45 щодо відповідності виконаних робіт проектній документації, вимогам законодавства, державних будівельних норм, стандартів і правил».
Ухвала апеляційного суду взагалі не має мотивувальної частини (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/34328117). Відмовити і все!
Пояснюються такі рішення дуже просто.
Невиконання рішення суду суб’єктом владних повноважень тягне за собою кримінальну відповідальність, а начальником інспекції ДАБК України є син спікера Верховної Зради – Рибак О.В. А сімейному бізнесу ніщо немає заважати накопичувати статки і золоті унітази. «Наша» влада «своїх» захистить, а «принципові, непідкупні, свої» судді приймуть будь-яке рішення на замовлення.

Генеральна прокуратура України, Прокуратура міста Києва, Прокуратура Голосіївського району м.Києва

На наші звернення до прокуратури Голосіївського району протягом 2010-2011 років ми неодмінно отримували відповіді за підписами прокурора Голосіївського району Мельничука О.В., заступника прокурора Голосівського району Чубарова Ю.Г.– «Все законно. Для вжиття заходів прокурорського реагування немає підстав».
Зміни на краще відбулись тільки після отримання висновку експертизи, проведеної Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз Міністерства юстиції України від 28.02.2012 р. № 2054/11/1177/12-43.
Фотокопія експертного висновку







Прокурори начебто прозріли. Почались перевірки, що проводились оновленим кадровим складом прокуратури Голосіївського району. Факти порушення вимог містобудівного законодавства різними суб’єктами містобудування (і посадовцями Голосіївської РДА під час надання дозволів на будівельні роботи та введення об’єктів будівництва в експлуатацію, і проектувальниками, і будівельниками, і власниками реконструйованих приміщень) підтвердились. В результаті до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено відомості про скоєння правопорушень і відкрито три кримінальні справи. Проте слідство, як зазначалось вище, не проводиться, а вкотре оновлений кадровий склад прокуратури району знову все блокує. В Голосіїському районі встановилися мир і взаєморозуміння у владних структурах!
Прокуратурою Голосіївського району м. Києва неодноразово проводились перевірки і приносились подання на реєстрацію декларацій про готовність обєктів до експлуатації. Підставою для принесення протестів були неправдиві дані, наведені у деклараціях, а саме: жодних будівельних робіт у 2011 році не проводилось, а проекти, авторами яких було ТОВ «Творча архітектурна майстерня “А. Володарська”», базуються на сфальшованих вихідних даних, не містять авторських розробок, а лише відтворюють геометричні параметри приміщень, яких вони вже набули внаслідок проведення ТОВ «Нью Кепітал Лайн» самочинних будівельних робіт у 2009 році.
У нижченаведеній таблиці проілюстровано динаміку реєстрації декларацій Інспекцією та скасувань їх за поданнями прокуратури.
Декларація
Подання прокуратури Голосіївського району
(через прокуратуру міста Києва)
Наказ Інспекції ДАБК
у м. Києві
про скасування декларації

Дата
Дата
Дата

КВ 14311090751
(приміщення №25)
01.12.2011
37-6432
07.09.2012
23 «д»
28.09.2012


КВ 14312193108
(приміщення №25)
18.10.2012
37-297 вих.13
16.01.2013
4 «д»
01.02.2013

КВ 143131130457
(приміщення №25)
23.04.2013
37-4546 вих.13
30.05.2013
29 «д»
21.06.2013

КВ 14311090750
(приміщення №26)
01.12.2011

08.04.2013
відповіді не отримано

КВ 14311090750
(приміщення №26)
01.12.2011
128-5863 вих.13
15.07.2013
відповіді не отримано

КВ 14311090750
(приміщення №26)
01.12.2011

08.11.2013
66 «д»
22.11.2013

Наша боротьба за право безпечного проживання у власній оселі, відновлення стійкості і міцності будинку та відшкодування моральних і матеріальних збитків триває вже понад п’ять! років.
Відповідно до висновку судової будівельно-технічної експертизи, стан нашої квартири визнано незадовільним і непридатним для проживання. Окремі елементи конструкцій стін на рівні другого поверху перебувають у непридатному для нормальної експлуатації стані та вимагають негайного ремонту та підсилення. Руйнівні процеси тривають й досі – збільшуються старі тріщини і з’являються нові. З листопада 2008 року моя родина не мешкає у своїй оселі, щоб не бути похованими під уламками капітальних стін, які не мають під собою опори, оскільки самочинно демонтовані власниками нежитлових приміщень першого поверху – Куратченко та Зімовським.
В теперішній час незаконно реконструйовані та незаконно введені в експлуатацію приміщення першого поверху будинку, також незаконно експлуатуються!

Висновок: в нашій державі ніякі закони не працюють, коли справа стосується бізнес-інтересів чиновників та членів їх родин.

Комментариев нет:

Отправить комментарий