воскресенье, 8 декабря 2013 г.

Будівельний «безпрєдєл» дружини колишнього першого віце-прем’єр-міністра України в середмісті Києва



Будівельний «безпрєдєл» дружини колишнього першого віце-премєр-міністра України в середмісті Києва
Ця історія почалася восени 2008 року, коли у нежитлових приміщеннях першого поверху нашого будинку у середмісті Києва запрацювала потужна будівельна техніка, а наша оселя почала вкриватися тріщинами. У відповідь на численні звернення до Голосіївської РДА у м. Києві та КП ЖЕО-107 чиновники цинічно заявляли, що жодних ознак проведення ремонтно-будівельних робіт не спостерігається, а інформація про нового власника нежитлових приміщень є конфіденційною. 
Будинок влітку 2008 року:
            Будинок у теперішній час:

Проведені будівельні роботи завершились відкриттям бутіку і руйнацією нашої квартири: просіли панелі перекриття і розчавили міжкімнатні перегородки тощо.
Нижче зображені плани нежитлових приміщень першого поверху будинку за даними техничних паспортів БТІ 2007 та 2009 років.

На планах БТІ до та після проведення реконструкції, видно, що було демонтовано самонесучу стіну, частково - несучу стіну, облаштовано окремий вхід і збільшено за висотою усі віконні прорізи. Загалом, всупереч проекту, було самочинно демонтовано понад 55 куб. м капітальних стін тільки під моєю квартирою!
Встановити власника нежитлових приміщень першого поверху вдалося лише через рік за запитом Голосіївського районного суду. Їм виявилось ТОВ «Нью Кепітал Лайн».
Про численні порушення вимог містобудівного законодавства як під час надання дозволів на виконання будівельних робіт, так і під час їх проведення та введення об’єктів в експлуатацію ми дізналися із висновку судової будівельно-технічної експертизи, проведеної Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз Міністерства юстиції України.
На наші звернення до прокуратури Голосіївського району, КМДА, Голосіївської РДА та ін. щодо перевірки правомірності проведення будівельних робіт протягом 2009-2011 років ми отримували відповіді, що все законно, роботи здійснювались на підставі розпоряджень Голосіївської РДА.
На сьогоднішній день Окружним адміністративним судом м. Києва зазначені розпорядження визнані протиправними і скасовані http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/35183022.
Ми неодноразово звертались до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Києві з проханням здійснити перевірку щодо відповідності фактично виконаних ТОВ «Нью Кепітал Лайн» у 2008-2009 роках будівельних робіт проектно-дозвільній документації, вимогам законодавства, державних будівельних норм, стандартів і правил. Проте жодного разу перевірки зроблено не було.
Тільки у травні 2012 року прокуратура міста Києва звернула увагу на численні порушення вимог містобудівного законодавства з боку ТОВ «Нью Кепітал Лайн» та Голосіївської РДА і доручила прокуратурі Голосіївського району провести перевірку.
В результаті у січні 2013 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено три кримінальні провадження за фактами порушення вимог містобудівного законодавства керівництвом Голосіївської РДА, членами державної приймальної комісії, проектувальниками та директором ТОВ «Нью Кепітал Лайн». 
Після відкриття доступу до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців з’ясувалося, що співвласницею ТОВ «Нью Кепітал Лайн» є Куратченко Лідія Василівна.
Зазначена пані є дружиною колишнього першого віце-прем’єр-міністра України, а нині впливового бізнесмена Куратченка Володимира Олександровича.


 Наша боротьба за право безпечного проживання у власній оселі, відновлення стійкості і міцності будинку та відшкодування моральних і матеріальних збитків триває вже понад п’ять! років.

Відповідно до висновку судової будівельно-технічної експертизи, стан нашої квартири визнано незадовільним і непридатним для проживання. Окремі елементи конструкцій стін на рівні другого поверху перебувають у непридатному для нормальної експлуатації стані та вимагають негайного ремонту та підсилення. Руйнівні процеси тривають й досі – збільшуються старі тріщини і з’являються нові. З листопада 2008 року моя родина не мешкає у своїй оселі, щоб не бути похованими під уламками капітальних стін, які не мають під собою опори, оскільки самочинно демонтовані власником нежитлових приміщень першого поверху – ТОВ «Нью Кепітал Лайн».

Комментариев нет:

Отправить комментарий